Brand Storytelling

Θα ήταν δύσκολο να βρεις κάποιον που δεν απολαμβάνει μια καλή ιστορία.

Σήμερα επικρατεί ένας βομβαρδισμός με ατελείωτο περιεχόμενο, λαμβάνουμε πέντε φορές περισσότερες πληροφορίες την ημέρα από ότι κάναμε το 1986. Πως λοιπόν θα βοηθήσει η αφήγηση ιστοριών του Brand σας; Η απάντηση έγκειται στην αφήγηση συναρπαστικών ιστοριών! 

brand storytelling www.cr8social.com

Γιατί η αφήγηση ιστοριών είναι τόσο σημαντική στο Content Marketing;

Ο στόχος της αφήγησης του Brand σας πρέπει να είναι να προσελκύσει την προσοχή των υποψήφιων πελατών σας.
Θα πρέπει να εξιτάρει την περιέργειά τους και να προκαλέσει μια συναισθηματική ανησυχία που θα τους ενθαρρύνει να λάβουν δράση και να αλληλεπιδράσουν με το προϊόν σας. Η αφήγηση ιστοριών στο πλαίσο Marketing της επιχείρησης σας  βοηθά να κάνετε το Brand σας πιο ανθρώπινο.

brand storytelling www.cr8social.com

Η υπέροχη αφήγηση έχει τη δύναμη να αγγίζει τους ανθρώπους σε συναισθηματικό επίπεδο

  • Έχουμε 22 φορές περισσότερες πιθανότητες να θυμόμαστε ένα γεγονός εάν έχει “στολιστεί” με μια ιστορία. Γιατί; Επειδή οι ιστορίες μπορούν να προκαλέσουν μια συναισθηματική φόρτιση - έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν να σκεφτόμαστε και να αισθανόμαστε.
  • Χρησιμοποιούμε το συναίσθημα και όχι το λόγο για να καθοδηγήσουμε τις αποφάσεις αγοράς και την αφοσίωση των πελατών σας, για αυτό, η αφήγηση είναι μια τόσο χρήσιμη τεχνική marketing περιεχομένου.
  • Συχνά η απόφαση να επιλέξουμε ένα ακριβό Brand πολυτελείας από ένα πιο οικονομικό, προσιτό προϊόν έχει να κάνει με το πόσο καλά έχει αφηγηθεί την δική της ιστορία το Brand που επιλέγουμε, πόσο καλά δηλαδή έχουμε συνδεθεί μαζί της.

... Όπως γνωρίζετε ο έμπορος, δεν πουλά ποτέ απλά ένα στρώμα. πουλά έναν καλό ύπνο!

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε επιχείρηση ξεκινά με μια πρωτότυπη ιδέα. Η ιδέα αυτή είναι ατομική σε κάθε επιχείρηση και πρέπει να εξηγεί γιατί κάνετε αυτό που κάνετε.

  • Η ψηφιακή αφήγηση μπορεί να δώσει στις επιχειρήσεις μεγάλα ποσοστά νέων πελατών.

  • Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ιστοριών που μπορούν να προκαλέσουν διαφορετικά συναισθήματα στους καταναλωτές και να τους επηρεάσουν στην αγορά τους.

  • Μελέτες έχουν δείξει ότι οι δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ενθαρρύνουν τις θετικές συναισθηματικές αλληλεπιδράσεις είναι πιο πιθανό να κοινοποιηθούν ή να αναδημοσιευτούν στα κοινωνικά μέσα.
    Ομοίως, οι αναρτήσεις που περιέχουν αρνητικό περιεχόμενο είναι πολύ πιο πιθανό να μας κάνουν να κάνουμε κλικ για να μάθουμε περισσότερα.

Γιατί;

Επειδή όλοι είμαστε εγγενώς αδιάκριτοι!

brand storytelling www.cr8social.com

Γιατί λειτουργεί η αφήγηση;

Οι περισσότεροι ενήλικες θυμούνται μια εποχή που ως παιδιά, διάβασαν μια ιστορία. Υπάρχει κάτι συναρπαστικό, παρηγορητικό και μαγευτικό για τις μεταφορές σε διαφορετικά μέρη. Είναι ένας από τους κύριους λόγους που διαβάζουμε βιβλία και επισκεπτόμαστε κινηματογραφικές αίθουσες.

Γιατί λοιπόν λειτουργεί η αφήγηση;
Είναι απλό. Μια καλή ιστορία προκαλεί συναισθήματα που μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις αγοράς. Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι επιχειρηματίες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους στα social media γιατί δυσκολεύονται να καταλάβουν πως να κάνουν μια δυνατή και ουσιαστική αφήγηση της επιχείρησης τους.

Γνωρίστε το κοινό σας!

Οι μεγάλες επιχειρήσεις γνωρίζουν το κοινό-στόχο τους. Αυτή είναι η πιο σημαντική πτυχή της αφήγησης, επειδή όλες οι ιστορίες είναι προσαρμοσμένες σε ένα κοινό-στόχο. Έτσι, όταν δημιουργούμε μια στρατηγική marketing αφήγησης, σκεφτόμαστε πάντα το κοινό-στόχο σας και αντλούμε τα δεδομένα σας για να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση των αποφάσεών τους.

brand storytelling www.cr8social.com

Η αρχή της CR8 SOCIAL είναι ότι κάθε Brand έχει μια ιστορία. Ωστόσο, δεν το έχουν επιτύχει πολλοί.

Περιεχόμενο από εταιρείες που απλώς προωθούν τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη των προιόντων και υπηρεσιών τους, όπως μια απλή ενημέρωση, πληροφορία, λειτουργεί σαν ενόχληση για τους ανθρώπους στα social media.

Όταν αναπτύσσουμε ιδέες περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους πελάτες μας, καθοδηγούμαστε από αυτό που ονομάζουμε "4 E's of storytelling." Είναι το περιεχόμενο εκπαιδευτικό; Είναι το περιεχόμενο διασκεδαστικό; Θα είναι αρκετά ικανοποιητικό το περιεχόμενο για να προκαλέσει αλληλεπίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Η αφήγηση ενός Brand και η στρατηγική marketing των κοινωνικών μέσων εξαρτώνται πλήρως το ένα από το άλλο. Χωρίς ποιοτική αφήγηση ιστορίας, η κοινότητα των κοινωνικών μέσων δεν έχει τίποτα να μοιραστεί με τους φίλους, τις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.

brand storytelling www.cr8social.com

Το κλειδί για την αφήγηση ενός Brand

Δεν έχει σημασία πόσο συχνά έχει αφηγηθεί μια ιστορία στο παρελθόν. Ο στόχος της αφήγησης της επιχείρησης είναι να έπαναπωλήσει την ιστορία καλύτερη από ό, τι την έχουμε ήδη δει, ακούσει και βιώσει στο παρελθόν. Εάν το πετύχετε με επιτυχία, η ιστορία σας θα φαίνεται σαν να είναι η νεότερη ιδέα που παρουσιάστηκε ποτέ! Αυτή είναι η ιδιοφυΐα της αφήγησης.

Οι δυνατότητες της αφήγησης είναι απεριόριστες και τα οφέλη της συναρπαστικά! Μια καλή ιστορία προκαλεί μεγαλύτερο αντίκτυπο από ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που παρέχει.

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε την ιστορία σας;

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Έχετε απορίες ή απλά δεν ξέρετε ποια υπηρεσία κάνει για εσάς; χρειάζεστε καθοδήγηση; Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών! Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί από Δευ.- Παρ: 9:00 πμ -18:00 μμ. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.